Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészségbiztosítási törvény: 1
  2007-12-20 18:54:00, csütörtök
 
  Egészségbiztosítási törvény: 11 szervezet fordult Sólyomhoz
2007-12-20 15:10 hírTV

Nyílt levélben fordult 11 szervezet Sólyom László köztársasági elnökhöz, hogy tegyen meg mindent azért, hogy ne emelkedhessen jogerőre az egészségbiztosítási törvény. Csütörtökön megérkezett a Köztársasági Elnöki Hivatalba az egészségbiztosítási törvény - Szili Katalin házelnök ugyanis aláírta és továbbította a jogszabályt.

A nyílt levélben a többi között az áll, hogy a törvény következtében a társadalombiztosítás keretében nyújtott egészségügyi ellátás elért színvonala várhatóan csökkenni fog. A jogszabály hatása messze túlmutat a jelen kormányzati cikluson: a társadalmi szolidaritás alapintézményét rombolja le - írják a szervezetek a Sólyom Lászlónak címzett levelükben.

A társadalmi szervezetek úgy vélik, ha a törvény jogerőre emelkedik, gyorsan mélyülő szakadék keletkezik gazdagok és szegények gyógyulási esélyei között, és az egyenlő hozzáférés alkotmányos elve egyre szűkebb körben érvényesülhet.

"Kérjük Elnök Urat, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy jogerőre emelkedését megakadályozza. Legyen biztos abban, hogy erőfeszítéseit a társadalom legszélesebb köreinek bizalma és támogatása fogja kísérni." - olvasható a 11 társadalmi szervezet által aláírt levélben.

A nyílt levelet az Élőlánc Magyarországért, a Humanista Mozgalom, a Liga Szakszervezetek, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Professzorok Batthyány Köre Elnöksége írták alá.

Sólyom előtt az egészségbiztosítási törvény

A köztársasági elnöktől a kormány a hétfőn elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérte, így Sólyom Lászlónak öt napja van annak eldöntésére, hogy aláírja, vagy elutasítja a jogszabályt. A határidő december 25-én járna le - döntés így a két ünnep között - december 27-ig várható.

Sólyom Lászlót a héten egyébként több közéleti személyiség, köztük Mádl Ferenc volt államfő és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is levélben kérte arra, hogy az aláírás előtt kérjen norma-kontrollt az Alkotmánybíróságtól.
(hírTV, FH)

Kapcsolódó cikkek:
Morvai megtámadta az egészségbiztosítási törvényt (+videó) (2007-12-19)
Sólyom Lászlónak tizenegy napja van dönteni (2007-12-19)
Egészségbiztosítási törvényjavaslat és Szociális népszavazás (2007-12-17)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Tisztelt Barátunk!

Különböző körökben, különféle világnézeti és kulturális megközelítésben érlelődik egy közös cél: a december 17-én elfogadott egészségbiztosítási törvény népszavazással történő hatályon kívül helyezése.
A mi önkéntes, szabad és demokratikus együttműködési fórumunk, a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala - hűen eddigi tevékenységéhez - igyekszik összeboronálni mindazokat, akik érvényt akarnak szerezni a társadalom érdekének a magánérdekkel szemben.
Ezért ma részt vettem a Liga Szakszervezetben rendezett megbeszélésen, együtt azokkal, akik hónapok óta mozgósítanak a TB üzleti alapokra helyezése ellen, és védelmezik a szolidaritási egészségbiztosítási rendszert. A tanácskozáson, melyen részt vett Gaskó István, a Liga elnöke, Horváth Lajos, a Liga alelnöke, Fiedler Péter, a Liga kommunikációs felelőse, Gadó Pál, a MEOSZ elnöke, Jakab István, a MAGOSZ elnöke, Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Kajner Péter, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja, Gyenes Géza, a MOK képviseletében, Várady Tibor, a Humanista Mozgalom elnöke, és magam, abban állapodtunk meg, hogy a továbbiakban is közösen lépünk fel az egészségbiztosítás privatizálása ellen, és vállaljuk, hogy népszavazást kezdeményezünk a december 17-én megszavazott törvény hatályon kívül helyezéséért.
Megbíztuk a Ligát, hogy szakértő segítségével vizsgáltassa meg a témával kapcsolatban folyamatban lévő népszavazási kezdeményezéseket, köztük Albert Zsoltékét is, és állapítsa meg, van-e alkalmas kérdés a törvény életbe lépésének magakadályozására. Ha nem volna, akkor saját kérdést fogalmaznánk meg jogi szakértők segítségével, és azt nyújtanánk be referendum kezdeményezésként.
Addig is levelet küldtünk Sólyom László köztársasági elnöknek, arra kérve, hogy mindent tegyen meg a törvény jogerőre emelkedése ellen, hiszen erőfeszítéseit a társadalom legszélesebb köreinek bizalma és támogatása kíséri.
A Ligában tartott megbeszélés előtt részt vettem az Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért nevű szervezet sajtóértekezletén, melyen Morvay Krisztina népszavazási kezdeményezését támogatták. Holnap, december 21-én, pénteken a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal tart rendkívüli tanácskozást a kialakult új helyzetről. Ezen Jánosi Gábor doktorral együtt szintén ott leszek.
Igyekszünk felmérni a különböző tőről fakadó, de egy irányba mutató terveket, törekvéseket, hogy közös nevezőre jussunk. Úgy látjuk, hogy egyetlen, közös népszavazási kezdeményezésre kellene törekednünk, mert a referendum kezdeményezések elburjánzása azzal a veszéllyel fenyegethet, hogy a törvény életben marad, és nem fogjuk tudni visszavonni.
Ezt az előzetes felmérést és helyzettisztázást szolgálja december 21-i, péntek délutáni ünnep előtti koccintásunk 14-16 óra között a Duna Palota VIP termében, melyen kötetlen beszélgetés keretében cserélhetünk véleményt. A Ligában is előadott tervünk szerint közös stratégia kialakítását célzó országos tanácskozást tartanánk december 29-én, szombaton, azzal a szándékkal, hogy ne hagyjuk szétforgácsolni energiáinkat, és az emberek egyértelmű, világos útmutatásban részesülhessenek a referendum tartalmáról és céljáról.

2007. december 20.
Simó Endre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszervezetben, részesülhessenek, magyarországért, törvényjavaslat, kezdeményezését, szétforgácsolni, megközelítésben, kezdeményezésre, tevékenységéhez, szakszervezetek, alapintézményét, kezdeményezések, nagycsaládosok, népszavazással, egyesületeinek, kezdeményezünk, képviseletében, összeboronálni, nemzetihirhalo, erőfeszítéseit, együttműködési, megakadályozza, érvényesülhet, emelkedhessen, következtében, magánérdekkel, egyesületének, megbeszélésen, kommunikációs, szolidaritási, tanácskozáson, privatizálása, útmutatásban, köztársasági, tanácskozást, segítségével, nyílt levélben, többi között, törvény következtében, jogszabály hatása, jelen kormányzati, társadalmi szolidaritás, társadalmi szervezetek, törvény jogerőre, egyenlő hozzáférés, társadalom legszélesebb, nyílt levelet, köztársasági elnöktől, hétfőn elfogadott, határidő december, héten egyébként, aláírás előtt, Sólyom László, Köztársasági Elnöki Hivatalba, Szili Katalin, Sólyom Lászlónak, Kérjük Elnök Urat, Élőlánc Magyarországért, Humanista Mozgalom, Liga Szakszervezetek, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Magyar Gazdakörök, Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége, Magyar Orvosi Kamara, Magyar Orvosok Szövetsége, Magyar Szociális Fórum Kerekasztala, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Professzorok Batthyány Köre Elnöksége, Sólyom Lászlót, Mádl Ferenc, Magyar Tudományos Akadémia, Tisztelt Barátunk, Liga Szakszervezetben, Gaskó István, Horváth Lajos, Fiedler Péter, Gadó Pál, Jakab István, Szabó Endre, Nagycsaládosok Országos Egyesületének, Kajner Péter, Gyenes Géza, Várady Tibor, Albert Zsoltékét, Bizottság Alapítvány, Ember Jogaiért, Morvay Krisztina, Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal, Ezen Jánosi Gábor, Duna Palota VIP, Simó Endre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Ébredj  Lábad nyomát megőrzi a föld.  György napra  A föld szépségéért  Muratáj  Sokkal bölcsebb a természet,  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Becsüld meg azt amid van,...  A boldogság ült a világvégén  Jó éjt  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Esti kép  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Két tekintet van  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Amit átélünk,  Életművészet  Ázzal aki csak szép  Mosolyogtál már ma?  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa  Idézetek a barátságról  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 26  Maradék idő  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Aki szeret, annak senki sem id...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  A végzet az  Alakot vált...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Szent György nap  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A föld szépségéért 
Bejegyzés Címkék
nyílt levélben, többi között, törvény következtében, jogszabály hatása, jelen kormányzati, társadalmi szolidaritás, társadalmi szervezetek, törvény jogerőre, egyenlő hozzáférés, társadalom legszélesebb, nyílt levelet, köztársasági elnöktől, hétfőn elfogadott, határidő december, héten egyébként, aláírás előtt, december 17-én, társadalom érdekének, magánérdekkel szemben, témával kapcsolatban, törvény életbe, különböző tőről, irányba mutató, referendum kezdeményezések, veszéllyel fenyegethet, törvény életben, előzetes felmérést, emberek egyértelmű, referendum tartalmáról, szakszervezetben, részesülhessenek, magyarországért, törvényjavaslat, kezdeményezését, szétforgácsolni, megközelítésben, kezdeményezésre, tevékenységéhez, szakszervezetek, alapintézményét, kezdeményezések, nagycsaládosok, népszavazással, egyesületeinek, kezdeményezünk, képviseletében, összeboronálni, nemzetihirhalo, erőfeszítéseit, együttműködési, megakadályozza, érvényesülhet, emelkedhessen, következtében, magánérdekkel, egyesületének, megbeszélésen, kommunikációs, szolidaritási, tanácskozáson, privatizálása, útmutatásban, köztársasági, tanácskozást, segítségével, szolidaritás, szakdolgozói, fogalmaznánk, népszavazási, kerekasztala, törekvéseket, kapcsolatban, vizsgáltassa, egészségügyi, demokratikus, megszavazott, kihirdetését, koccintásunk, továbbiakban, továbbította, cserélhetünk, kialakítását, legszélesebb, energiáinkat, helyezéséért, professzorok, elburjánzása, népszavazást, mozgósítanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.